En første divisjon og en annen divisjon

I alle ligaer, nesten uansett hva slags sport det er snakk om, så har man flere divisjoner. En spiller må vise at de har evner og talent til å kunne gå oppover i gradene. Vedkommende må vise at de har det som trengs for å spille i de øverste divisjonene. Så det er viktig at man har en god inndeling under den øverste divisjonen så spillere kan møte andre, neste jevngode lag.

En øverste divisjon og mange under

Jeg mener at man kunne beholdt strukturen som ligger nå, men at man også tenker nytt i noen sportsgrener og da prøver dette ut. Man bør begynne på nasjonalt plan og så gå videre til internasjonalt når man har fått bevist at dette fungerer. Da kan man få frem lønnsomheten og så skape en modell som fungerer. Det er soleklart at man må ha en topp divisjon og det er her byttene må gjøres. Ved å skape en toppdivisjon med jevnt fordelte spillere som flyttes rundt slik at rekkefølgen av lagene forandres hele tiden, så blir det også mer spennende å følge. Dermed blir det også mer spennende for selskaper å få reklamen sin sett på disse konkurransene. Dette kan gi større inntekter og ikke minst, jevnere inntekter for alle de involverte.

Et sjansespill

Det er et sjansespill å skulle sett i gang dette og derfor er sannsynligheten for at man får det i gang lav. Men jeg mener at det er viktig og at det er en del av fremtiden. Det er ikke mulig over tid å skulle holde oppe det lønnsnivået som eksisterer i dag. Noe må gjøres og det som gjøres foreløpig er at klubber frivillig går ned en divisjon eller de slutter å kjøpe inn de dyreste spillerne fordi de ikke har råd. Ulempen er at man gjerne får et eller flere lag som hele tiden sitter på toppen og dette kan føre til dårlig oppmerksomhet fordi det blir kjedelig. Da svikter også reklameinntektene og man får en negativt spiral.